eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Budapesti idősotthonban is megjelent a koronavírus

Öten fertőződtek meg, és további 13 ember mutat a betegségre utaló tüneteket - közölte Karácsony Gergely.

"Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek" - jelentette be közösségi oldalán a főpolgármester.

Jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben. A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a szükséges körben a bentlakók körében. Az intézmény dolgozói minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel el van látva - közölte a főváros.

Korábban a nagymágocsi idősotthonban is megjelent a fertőzés.

Magyarországon a reggeli adatok szerint 623 fertőzöttet kezelnek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×