INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

emmi

oktatás

tanév

szünet

koronavírus

Diákok rajzolnak a táblára a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában a nyári szünet előtti utolsó tanítási napon, 2018. június 15-én. Ezen a napon véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

Megvan, mikor lesz a tavaszi szünet és hogy alakul a tanév

Infostart / MTI

Egy terjedő álhír miatt közleményben tájékoztatott a tanév rendjéről az EMMI. Nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek.

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította volna a tanévet - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

A rémhír terjesztőivel szemben a nyomozás megindítását kezdeményezték. Mint írják,

nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden pedagógusnak köszöni az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, amely a tantermen kívüli, digitális munkarendre való sikeres átállást lehetővé tette. Az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy

a minősítéssel és tanfelügyelettel kapcsolatos folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják,

az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről. A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, melyre ugyancsak az ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018