eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin
A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb döntést hozott a járvány miatt a MÁV-Start

Kezelési költség nélkül visszatéríti a társaság a nála vásárolt, április 11. helyett már az április 30-ig, érvényes nemzetközi menetjegyek nemzetközi jegyek árát is célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.

A nemzetközi jegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás - áll a vasúttársaság közleményében.

A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket, de elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon, bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek esetében a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni, a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×