eur:
394.84
usd:
364.01
bux:
65623.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Mentő érkezik a szombathelyi Markusovszky Kórházba, ahonnan elraboltak egy gyermeket 2014. július 10-én. A rendőrség kizárta az emberkereskedelem gyanúját az eltűnt újszülött ügyében. Bebizonyosodott, a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák.
Nyitókép: MTI/Varga György

Új hírek a Szombathelyen kórházba került koronavírusosokról

Ausztriából vonattal érkezett Magyarországra az a két ember, akik vasárnap estétől a Markusovszky kórházban vannak karanténban.

A 38 éves, szigetszentmiklósi férfi egy szállodában, a 35 éves, budapesti gyerekkori barátnője pedig a szállodához tartozó bárban dolgozott Tirolban, Ischglben. Abban a kis faluban, amelynek lakóinak többsége koronavírus-fertőzött – írta a vaol.hu.

Ausztriában tünetmentesek voltak, és bár a férfi a karján megjelent piros kiütések miatt elment a háziorvoshoz, és kérte, hogy végezzék el a koronavírus-tesztet, ez nem történt meg, mert nem volt teszt. Pénteken éjszaka vonatra ültek, és Győrig utaztak. Itt egy Sárváron élő régi ismerősük várta őket, majd elvitte Kőszegre, ahol a férfinek háza van. Nem titkolták el, hogy fertőzött területről jöttek, de maszkot és kendőt viseltek a szájuk előtt.

Kőszegen szombaton nem hagyták el a házat – otthon főztek, a szükséges alapanyagokat sárvári ismerősük vásárolta meg nekik még előző nap, azok már a csomagtartóban voltak, amikor ők Győrben leszálltak a vonatról.

Vasárnap úgy döntöttek, szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőződtek meg, és mivel Ausztriában van betegbiztosításuk, elindultak az oberpullendorfi kórházba. Mivel autójuk nincs, gyalog keltek útra, útközben stoppoltak, két kőszegi vitte el őket a kórházba, ahol elvégezték a tesztet, majd azt mondták nekik, hogy nem maradhatnak ott. Hat-nyolc órát vártak, míg egy fertőtlenített mentővel elhozták őket a kőszegi határig, ahol már magyar mentő várta őket. A Markusovszky kórházba vasárnap késő este értek be, azonnal karanténba kerültek, hétfőn délután közölték velük, hogy pozitív lett az oberpullendorfi kórházban elvégzett tesztjük, vagyis mindketten koronavírus-fertőzöttek.

A férfi a lapnak elmondta:

jól vannak. Egy kicsit kapar a torka, a barátnője viszont teljesen tünetmentes.

Az a három ember, akikkel érintkeztek, már karanténba került.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×