eur:
392.83
usd:
368.15
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A kibővített tompai tranzitzóna 2017. április 6-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Brüsszel asztalán a magyar tranzitzóna ideiglenes lezárása

Vizsgálja az EU Magyarország azon döntését, amely szerint határozatlan időre felfüggesztette az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába.

Az Európai Bizottság vizsgálja a hétvégén bejelentett intézkedést, amely szerint Magyarország határozatlan időre felfüggeszti a menedékkérők beengedését a tranzitzónákba a koronavírus-fertőzés veszélye miatt.

A testület szóvivője a Népszava érdeklődésére kifejtette: a fertőzés terjedésének megállítását szolgáló tagállami lépéseket kockázatelemzéseknek és tudományos ajánlásoknak kell megelőzniük. Az intézkedéseknek arányban kell lenniük a veszély nagyságával, és egyeztetni kell azokat a többi tagállammal. Ezen felül a rendelkezéseket összhangba kell hozni a (menedékkérők) visszaküldését tiltó elvvel és az EU menekültügyi jogszabályaival is.

Adalbert Jahnz elmondta azt is, hogy az unió nem javasolja az utazás korlátozását a koronavírus-fertőzés miatt. A külső határt őrző tagországok ugyanakkor megtehetik, hogy közegészségügyi okokra hivatkozva megtagadják a belépést a területükre. Visszaállíthatják a határellenőrzést a belső határokon is, ám arról tájékoztatniuk kell az Európai Bizottságot.

Közben a Magyar Nemzet az üggyel kapcsolatban arról számolt be, hogy a hazánkkal határos, a bevándorló-útvonalon fekvő Szerbia sajtótermékei virológusokra hivatkozva cikkeztek arról: már Görögországban is vannak megbetegedések, és mivel legalább egyhetes lappangási idővel kell számolni, a menedékkérők érkezése – és nehezen követhető útjuk – most jelentős kockázattal járhat.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×