INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

tábornokper

fővárosi ítélőtábla

ítélethirdetés

Szabó Éva tanácsvezető bíró ítéletet hirdet a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt indult úgynevezett tábornokper tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán 2020. február 24-én. Két tábornokot minősített vesztegetés miatt jogerősen három, illetve kettő év börtönnel és 27 millió, illetve 50 millió forintos vagyonelkobzással sújtott az ítélőtábla. Az összesen 17 vádlott közül már korábban, elsőfokon kettő felfüggesztett szabadságvesztés büntetése jogerőre emelkedett, további hat az ítélőtáblán kapott jogerősen felfüggesztettet. Ugyanakkor több vádlottat felmentettek, köztük Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát, akinek a felmentése jogerős. Négy vádlott esetében ugyanakkor, nem jogerős a másodfokú határozat, ügyük a Kúrián folytatódik majd harmadfokon.

Tábornok-per: szabadságvesztés és több tízmilliós vagyonelkobzás

Infostart / MTI

Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkárát jogerősen felmentette Fővárosi Ítélőtábla.

Két tábornokot minősített vesztegetés miatt jogerősen három, illetve kettő év börtönnel és 27 millió, illetve 50 millió forintos vagyonelkobzással sújtott a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú határozatában.

Az összesen 17 vádlott közül már korábban, elsőfokon kettő felfüggesztett szabadságvesztés büntetése jogerőre emelkedett, további hat hétfőn kapott jogerősen felfüggesztettet. Ugyanakkor több vádlottat felmentettek, köztük van Fapál László, a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára, akinek a felmentése jogerős. Négy vádlott esetében ugyanakkor, nem jogerős a hétfői másodfokú határozat, ügyük a Kúrián folytatódik majd harmadfokon.

Az elítélt vádlottak - egyes honvédelmi intézmények vezetői, alkalmazottai - a bíróság szerint 2002 és 2010 között szolgáltatásokat nyújtó cégektől visszakérték a Honvédség által a szolgáltatásért kifizetett pénz egy részét. A számos vádpontból álló bűncselekménysorozat teljes elkövetési értéke hozzávetőleg 200 millió forint.

A vádlottak többsége az eljárás során tagadta bűnösségét, de többen beismerték és volt, aki társaira is terhelő vallomást tett.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018