eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszél a Corvinus Egyetem fenntartóváltásának legfrissebb fejleményéről tartott sajtótájékoztatón, az egyetem konferenciatermében 2019. április 24-én. A sajtótájékoztatón a miniszter bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát a cégbíróságnak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Palkovics László elmondta, miért kell egy német szakember a magyar tudománypolitikának

A magyar tudomány fejlődéséhez hozzá tud járulni Günther Oettinger, az Európai Bizottság volt biztosa - nyilatkozta az InfoRádiónak az innovációs és technológiai miniszter, miután a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a kormányfő a német politikust nevezte ki a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács társelnökévé.

Günther Oettinger, az Európai Bizottság volt biztosa a magyar Nemzeti Tudománypolitikai Tanács társelnöke lesz - derül ki Orbán Viktor miniszterelnök döntése a Magyar Közlönyből.

A döntést kommentálva Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyilatkozott az InfoRádióban.

"Azt gondolom, hogy egy ország kutatási-innovációs rendszere, különösen Európában nem csak az országra jellemző. Hogy ebbe tagként más közösségek tagjai is bekapcsolódjanak, legitim dolog, még ha szokatlan is" - utalt arra, hogy Günther Oettinger németként vesz részt egy ilyen, nemzeti jellegűnek tűnő munkában.

Arra, hogy azért ez nem egyedi döntés, példaként megemlítette, hogy a magyar innovációért dolgozik olyan, eddig német területen dolgozó fizikus is, aki voltaképpen csak a származásában magyar.

"Próbáltunk egy olyan struktúrát létrehozni, amelyben egyébként olyan emberek kapnak helyet, akiknek fontosak a magyar viszonyok, és rendelkeznek olyan tudással, kapcsolatokkal, amelyek ezt az ügyet előre tudják vinni.

Günther Oettinger az egyik valaha volt legjobb, legkomolyabb EU-biztos, nagy megtiszteltetés, hogy elvállalta ezt a feladatot" - magyarázta Palkovics László, aki látta, hogy "írtak róla valamit, hogy ő a fosszilis energiahordozók szempontjából fontos", de ezt kommentálva elmondta, nem ezért kérték fel, hanem mert egy komoly ember, aki hozzá tud járulni a magyar tudományosság fejlődéséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×