eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több száz járműre csaptak le a rendőrök

Összesen 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzése során - közölte a rendőrség.

Február 10. és február 16. között Magyarország közútjain 2881 tehergépkocsit és 291 autóbuszt ellenőriztek.

Azonnali közlekedési korlátozást hat nehéz tehergépkocsi, valamint egy autóbusz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 77 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 157 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 79 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat alkalommal merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 56 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 194 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt nyolc, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 12, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt tíz alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül tizenkilencen nem használták a biztonsági övet, illetve tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet - áll a rendőrségi közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×