eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nacsa Lőrinc: Gyurcsány rablóprivatizációt folytatott és ő maga is azon lett milliárdos

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke korábban rablóprivatizációt folytatott és ő maga is azon lett milliárdos - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján a kabinet által pénteken közölt adatokra hivatkozva. Hozzátette: 2010 óta viszont a másfélszeresére, 12 ezer milliárd forintról 18 ezer milliárdra nőtt az állami vagyon 2010 óta. Ez az információ önmagában megmutatja, hogy mi a különbség a mostani nemzeti és a Gyurcsány-kormány között - mondta.

Hozzátette: 2010 óta viszont a másfélszeresére, 12 ezer milliárd forintról 18 ezer milliárdra nőtt az állami vagyon 2010 óta. Ez az információ önmagában megmutatja, hogy mi a különbség a mostani nemzeti és a Gyurcsány-kormány között - mondta.

Baloldali kormányok alatt "tízezer milliárd forint értékű nemzeti vagyont hordtak szét, Gyurcsány rablóprivatizációt folytatott, és ő maga is azon lett milliárdos" - jelentette ki a KDNP-s politikus.

Korábban a nemzeti vagyon jelentős részét széthordták, az állami vagyon nagy százalékban magánvagyonná vált. A nemzetstratégiailag kiemelt vállalatok több mint kétharmadát magánkézre játszották: az energiaszektort, a nagy állami cégeket, bankokat, közművállalatokat, állami ingatlanokat és földeket - mondta Nacsa Lőrinc.

Úgy fogalmazott: "Méghozzá olyan emberek magánvagyonává is vált, mint maga Gyurcsány Ferenc, aki körül ma is csak úgy (.) röpködnek százmilliók, milliárdok, ahogy az a zavaros vagyonnyilatkozatából is kiderül."

Nacsa Lőrinc a "rablóprivatizáció" egyik legnagyobb nyertesének nevezte a korábbi miniszterelnököt.

Azt mondta: Gyurcsány Ferenc a korábbi szocialista kormányban nagy befolyással bíró anyósa segítségével "potom áron" és állami hitelből jutott vállalatokhoz, ingatlanokhoz, így lett milliárdos.

Így került hozzá például a Motim timföldgyár, amelynek 705 millió forintos vételárából 700 millió állami hitel volt - tette hozzá a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. További példaként említett egy 30 millióért vett, majd 900 millióért eladott állami céget, és kiemelte, hogy hasonló módon került a korábbi miniszterelnökhöz az állami tulajdonú balatonőszödi villa is.

"Amikor tehát Gyurcsány Ferencet látjuk, jusson eszünkbe, hogy ő nem csak rablóprivatizációt folytatott, de ő maga is azon lett milliárdos" - hangoztatta a KDNP-s politikus.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×