eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Magyar rendőrök a Tompa-Kelebia határátkelő magyar oldalán 2020. február 6-án, miután a Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet elérte a magyar határt a vajdasági Kelebiánál.
Nyitókép: MTI/Molnár Edvárd

Így ért véget éjjel a migránscsoport tompai várakozása

Nem maradtak ott a fagypont körüli hőmérsékletben azok a bevándorlók, akik csütörtök délután fél ötkor csoportosan jelentek meg ott - nők és kisgyermekek is voltak köztük.

Elszállították a szerb hatóságok a Tompa-Kelebiánál összegyűlt több száz migránst - közölte a köztévé tudósítója a helyszínről.

Az illegális bevándorlókat visszavitték a befogadóközpontokba - az Index beszámolója szerint éjjel kettőkor, 15-20 busszal, rendőrök gyűrűjében, az újságírókat előzőleg elküldve onnan. Egyes hírek szerint a macedón határ felé indultak a buszok.

A migránscsoport csütörtök délután indult el a déli határra. Azt akarták elérni, hogy Magyarország nyissa meg előttük a határt.

Mint az Infostart is beszámolt róla, egy több száz fős migránscsoport jelent meg a tompai szerb-magyar határátkelőnél csütörtök délután fél ötkor. A Kelebia-Tompa határátkelőt a magyar hatóságok ugyan lezárták, a migránsok mégis abban reménykedtek, hogy - mivel gyerekek és nők is vannak a csoportban - a hatóságok átengedik őket.

Az éjszaka is ott várakozó embereknek civil szervezetek hálózsákokat, sátrakat is vittek a hideg kivédésére, ezt követően került sor az intézkedésre.

Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtökön a Kelebia-Tompa határátkelőnél szégyenletesnek nevezte, hogy azzal hitegették a bevándorlókat, megnyitják előttük a magyar határt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×