eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Tombol a szél, katasztrófahelyzet a Dunántúlon

Sopronban autóra zuhant egy faág, a 83-as úton kamiont borított fel a viharos szél. A front a főváros felé tart.

Ma eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg, majd késő délelőtt északnyugat felől egy gyors mozgású hidegfront érkezik, amely pár óra alatt áthalad felettünk. A fronton és a front mögött többfelé viharos, vagy erősen viharos lesz az északnyugati szél, előbb a Dunántúlon és a középső országrészben, majd estétől északkeleten, keleten is – állt a keddi előrejelzésben, és nem volt tévedés: az ítéletidő már elérte a nyugati országrészt.

Megérkezett a hidegfront, vele együtt a szélvihar is. Északnyugaton a legerősebb széllökések meghaladják a 80, de Sopronban 114, Bakonyszombathelyen 100 km/órás széllökést
is mértek, míg Pozsonyban a legerősebb széllökés elérte a 118 km/órát – írja az Időkép.

Győr-Moson-Sopron megyében már javában dolgoznak a katasztrófavédelem emberei. Egy autóra zuhant egy letört faág Sopronban, a Deák téren. A gépkocsiban nem tartózkodott senki. A város hivatásos tűzoltói a jármű tetejéről kézi erővel eltávolították az ágat.

Az 1-es főút győri szakaszán egy fa dőlt az úttestre, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel megszüntették a forgalmi akadályt. Győrben, a Csaba utcában egy faág lehasadt és ráesett három autóra. A tűzoltók feldarabolták az ágat.

Győrújbaráton, a Paperdő utcában fa dőlt az úttestre, a helyi önkéntes tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be. Egyed és Rábapordány között egy körülbelül tizenöt centiméter átmérőjű, kidőlt fa akadályozta a forgalmat, a csornai hivatásos egység eltávolította a fát.

Rajkán, a Móricz Zsigmond utcában egy tizenöt méteres fő dőlt rá a villanyvezetékekre, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók érkeztek ki az esethez. Az egységek amint felszámolták a károkat, vonulnak a következő helyszínre.

A 83-as főúton Tét térréségben egy teherautót borított az árokba egy viharos széllökés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×