eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A lezárt röszkei közúti átkelő 2020. január 28-án. Az átkelőnél hatvan határsértő próbált áttörni 2020. január 28-án hajnalban, a rendőrök megakadályozták őket.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Figyelmeztető lövés dördült a röszkei határon

A környéket lezárták, a röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom. Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak föl, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak

Körülbelül ötven ember megpróbálta áttörni a határkerítést kedd reggel Röszkénél - értesült az M1, amelynek helyszíni tudósítója szerint a rendőrök figyelmeztető lövést is leadtak, hogy megakadályozzák az áttörést.

A migránsok egy része átjutott, másokat elfogtak, a többségük azonban maradt Szerbiában. A rendőrök a környéken ellenőrzőpontokat állítottak fel, és minden járművet megállítanak. A tudósító szerint erre azért volt szükség, mert a migránsok a "szélrózsa minden irányába" szétfutottak.

A rendőrség honlapjára felkerült közlemény szerint egy nagyobb migránscsoport kedd reggel 5 óra 30 perc körül a Röszke Közúti Határátkelőhely két oldalán közel, egy időben próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni.

Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül 60 fő bejövetelét akadályozták meg, 4 főt feltartóztattak, a területet pedig lezárták. A határsértők a magyar területen található határátkelőt éjszakára lezáró kapu mellett, a gyalogos és a gépjárműforgalmat elválasztó betonkordonon lévő drótkerítést rongálták meg. A kerítésoszlopokról több mint tízméteres szélességben szakították le a dróthálót.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia elmondta, hogy a környéket lezárták. A röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom. Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak föl, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak.

A delmagyar.hu megyei hírportál értesülése szerint délelőtt is nagy volt a rendőri készültség Röszke és Szeged között. A rendőrök nagy erőkkel keresik a hajnalban Magyarországra szökött illegális migránsokat. A portál úgy tudja, hogy még mindig hét embert keresnek, a többieket vagy elfogták vagy visszamenekültek Szerbia területére. A helyszínt délelőtt is egyenruhások őrizték, és az átkelőre folyamatosan érkeztek rendőrségi gépkocsik.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×