eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé.
Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Csak kifelé engedik az autókat Röszkénél háromtól

A kilépés gyorsítása érdekében december 22-én 15 órától ideiglenesen csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke Közúti Határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés - közölte a rendőrség.

A rendőrség honlapján azt írja, hogy a dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2019. december 22-én 15 órától 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke Közúti Határátkelőhelyet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Ezzel egyidejűleg az autópálya átkelőn a belépő sávokból további kettőn biztosítanak lehetőséget a kilépésre, így a két röszkei átkelőn, összesen 15 forgalmi sávon léphetnek majd ki az utasok az országból.

A belépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet használhatják.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szerbia felé Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé lehet kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között van nyitva, de csak szerb és uniós állampolgárok léphetnek át, és az autóbusz kivételével csak a személyforgalom veheti igénybe!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×