INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

exterde tibor

prima primissima díj

inforádió

A magyar sajtó kategória kitüntetettje, Exterde Tibor, az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2019. december 6-án.

Prima Primissima díjas az InfoRádió munkatársa

Infostart / InfoRádió

Exterde Tibor szerkesztő-műsorvezető a sajtó kategóriában érdemelte ki a rangos elismerést. Tizenkilenc esztendeje az InfoRádió munkatársa.

Prima Primissima Díjat kapott sajtó kategóriában péntek este az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője, Exterde Tibor. A legmagasabb presztízsű, tíz kategóriában kiérdemelhető, nem állami kitüntetést munkatársunk a Művészetek Palotájában rendezett gálán vehette át.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke a díjátadó gálán elmondta: a Prima Primissima díjazottjainak egyre bővülő névsora bizonyítja, hogy a magyar gondolkodók, alkotók, sportolók értékteremtése rendkívüli, hozzájárulnak a magyar és azon keresztül az egyetemes kultúra építéséhez.

Exterde Tibor szerkesztő-műsorvezető

1994-ben az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójában kezdte pályáját. 1997-től a közszolgálati televízió Híradójának parlamenti tudósítója, majd a Parlamenti Napló című műsor riportere, műsorvezetője, a Szabadság tér című műsor szerkesztőjeként is dolgozott. 2000-ben a TV2 Jó reggelt Magyarország című műsornál folytatta munkáját.

Az InfoRádió indulásától pedig a minden hétköznap jelentkező egyórás beszélgetőműsorban a politikai, gazdasági, kulturális és tudományos közélet vezető szereplőit kérdezi.

Az Aréna és az InfoRádió reggeli adásának műsorvezetése mellett a Paragrafus című magazin létrehozójaként, műsorvezető-szerkesztőjeként is tevékenykedik.

A díj különlegessége még, hogy 2013-ban az InfoRádió alkotóközössége nyert ugyanebben a kategóriában. Junior kategóriában korábban a rádió három munkatársát is kitüntették, időrendi sorrendben Oláh András, Seres Gerda és Czwick Dávid érdemelte ki az elismerést.

Idén egyébként magyar irodalom kategóriában Prima díjas lett Sárközi Mátyás, az InfoRádió londoni tudósítója.

Az idei gálaeseményen részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere; Pintér Sándor belügyminiszter és Demján Lídia, a díjaz alapító Demján Sándor vállalkozó özvegye is.

A Prima Primissima további kilenc díjazottjáról ITT olvashat részletesebben. A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői 2003 óta részesülhetnek a díjban. Kategóriák: irodalom, színház- és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, sport, népművészet és közművelődés, zeneművészet. 2013-ban a díj gondozását és finanszírozását az OTP Bank vállalta át.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018