INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

szekszárd

gázrobbanás

társasház

Brutális pusztítást végzett a szekszárdi gázrobbanás - videó

Brutális pusztítást végzett a szekszárdi gázrobbanás - videó

Infostart / MTI

Egy társasházban történt a detonáció, az épületből több embert tűzoltók hoztak ki. A mentők öt sérültet vittek kórházba. Cikkünk frissül.

A robbanás a Herman Ottó utcában, egy többszintes épület második emeleti lakásában történt, a ház több lakása lakhatatlanná vált - mondta Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A mentésben több mint húsz tűzoltó vett részt - tette hozzá.

A lakhatatlanná vált lakások miatt mintegy száz ember elhelyezésére lesz szükség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere közölte: ismeretei szerint 10 és 30 között van a sérült lakások száma, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni. Tíz, üresen álló önkormányzati bérlakás, kollégiumi férőhelyek, és a szociális főigazgatósághoz tartozó intézmények is rendelkezésre állnak - tette hozzá. A lakókat önkormányzati lakásokban, kollégiumban szállásolják el, illetve ha kell, lakást bérlenek számukra.

A teol.hu arról tudósított, hogy a környéket lezárták. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójaelmondta, hogy a tízlakásos házba, ahol a robbanás történt, biztosan nem térhetnek vissza a lakók – mondta az igazgató. A gázrobbanás okát egyelőre nem tudják, kárhelyszíni szemlét végeznek, és tűzvizsgálati eljárás indul.

Később szekszárdi és pécsi kutyás mentők vizsgálták át a romokat, és nem találtak újabb sérültet. Az épületet jelenleg statikusok vizsgálják, illetve a romok eltakarításán dolgoznak a tűzoltók.

Frissítés 15:30

Az önkormányzat közleményt adott ki, amely szerint Ács Rezső polgármester a robbanás helyszínen tájékozódott és ezt követően elmondta, hogy a hatóságok urai a helyzetnek, közlése szerint további veszély nem várható.

A hivatal az érintett hatóságokkal közösen a helyszínen műveleti központot állított fel, ahonnan a megbízott kollégák koordinálják a helyzetet.

Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a szekszárdi vállalkozókkal, akik felajánlották segítségüket a károk elhárítására. Az önkormányzati lakásállományból tíz ingatlant azonnal költözhetővé tett a hivatal, ezen felül pedig számos helyi és környékbeli szállásadó ajánlotta fel szolgáltatását. A hivatal a Humánszolgáltató Központot bízta meg a mindennapi életvitelhez (ruha, tartós élelmiszer) szükséges felajánlások kezelésével, a 06-20/415-4393-as telefonszámon várják az adományokat.

Az önkormányzatnál dolgozó kollégák felvették a kapcsolatot a biztosítóval a károk felmérése és helyreállítása érdekében.

Nyitókép: Teol.hu / Videó: Makovics Kornél
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018