eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Jobbik Kormánykárosultak nagygyűlése elnevezésű, az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának 57. évfordulóján tartott rendezvénye Budapesten a Vértanúk terén 2013. október 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kiszállt az ellenzéki összefogásból a Jobbik győri szervezete

A párt azonnal lépett, döntöttek a felfüggesztésről, visszahívásokról is.

Fodor Roland, a győri Jobbik elnöke kedd délelőtt a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kiszálltak a városi ellenzék összefogásából: mind a négy egyéni választókerületi képviselőjelöltjük visszalépett. Azt írta, hogy ezzel „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is”. Többek között azt írta, kilépésük hónapok óta tervezett volt, nincs köze a mostani botrányhoz.

Kicsivel később közleményt adott ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amelyben elítélte győri szervezetének lépését, és hozzátették: továbbra is támogatják az ellenzéki összefogást a városban.

Az országos elnökség kedd reggel döntött a továbbiakról is, és

felfüggesztette a győri alapszervezet működését, a négy visszalépő képviselőjelöltet összes párton belüli tisztségéből visszahívták.

Mivel azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, továbbra is tartják magiukat a megállapodásokhoz, a győrieket is arra kérik, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-i választáson.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×