INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

trágya

bűz

wittinghoff tamás

budaörs

Budaörsön ismét terjeng a trágyabűz

Budaörsön ismét terjeng a trágyabűz

Infostart

Először augusztus elején lehetett tapasztalni az orrfacsaró szagot. A "légköri jelenség" miatt számos vizsgálat indult, a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársát pedig leváltották.

Budaörsön ismét érezni az orrfacsaró trágyaszagot, írja Facebook-oldalán Wittinghoff Tamás. A város polgármestere szerint a problémát "egyelőre minden hatóság lerázza magáról, mondván, nem az ő dolguk".

Mint arról korábban az Infostart beszámolt, először augusztus elején lehetett tapasztalni a bűzt a főváros környékén Eleinte csak Gazdagréten érezték, majd a fél főváros ijedten szaglászott miatta. Sokáig nem lehetett tudni a szag forrását, a lehetséges megoldásokról sorra kiderült, hogy nem igazak.

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára vizsgálatot rendelt el az ügyben, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére válaszul a Pest Megyei Kormányhivatal információja alapján egy óbaroki céget nevezett meg a trágyaszag forrásaként. Mint később kiderült,

egy nemlétező cégnév szerepelt vétkesként,

ráadásul az egyik érintett település nevét is rosszul tüntették fel, Bodmér helyett Bodomért írva. Orbán Balázs azonnal jelezte, hogy az ügynek személyi következményei lesznek.

Mint kiderült, a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. A vizsgálat következtében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ügyben érintett vezető munkatársát leváltotta.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018