eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Budaörsön ismét terjeng a trágyabűz

Először augusztus elején lehetett tapasztalni az orrfacsaró szagot. A "légköri jelenség" miatt számos vizsgálat indult, a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársát pedig leváltották.

Budaörsön ismét érezni az orrfacsaró trágyaszagot, írja Facebook-oldalán Wittinghoff Tamás. A város polgármestere szerint a problémát "egyelőre minden hatóság lerázza magáról, mondván, nem az ő dolguk".

Mint arról korábban az Infostart beszámolt, először augusztus elején lehetett tapasztalni a bűzt a főváros környékén Eleinte csak Gazdagréten érezték, majd a fél főváros ijedten szaglászott miatta. Sokáig nem lehetett tudni a szag forrását, a lehetséges megoldásokról sorra kiderült, hogy nem igazak.

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára vizsgálatot rendelt el az ügyben, és az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére válaszul a Pest Megyei Kormányhivatal információja alapján egy óbaroki céget nevezett meg a trágyaszag forrásaként. Mint később kiderült,

egy nemlétező cégnév szerepelt vétkesként,

ráadásul az egyik érintett település nevét is rosszul tüntették fel, Bodmér helyett Bodomért írva. Orbán Balázs azonnal jelezte, hogy az ügynek személyi következményei lesznek.

Mint kiderült, a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. A vizsgálat következtében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ügyben érintett vezető munkatársát leváltotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×