INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

volner jános

jobbik

mi hazánk mozgalom

parlamenti képviselő

Volner János, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2019. évi központi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 27-én.

Kilépett a Mi Hazánk frakciójából Volner János

Infostart

Értelmiségi kört szervez, aminek állítása szerint tagja már 150 olyan ember, akit miniszteri bársonyszékben is el tud képzelni.

A párt tagja soha nem volt, mostantól a Mi Hazánk parlamenti frakciójának sem tagja - saját döntésből Volner János korábbi jobbikos politikus, aki lépése hátteréről a Facebookon írt "a lehető legrövidebben".

"Amikor a Mi Hazánk támogatása mellett döntöttem, bíztam abban, hogy modern, nemzeti elkötelezettségű, professzionálisan működő párttá válik. Mára egyértelművé vált, hogy ez soha nem fog teljesülni, hiszen a 10 évvel ezelőtti jobbikos szlogenek (és hibák) változtatás nélküli másolása jelenti a politikacsinálást" - szögezte le a honatya, aki szerint "nem lehet a 2006-os és a Gárda-nosztalgiából az idők végezetéig megélni".

Mint kifejtette, lassan egy évtizede nincsenek kormányon a balliberálisok, Orbán Viktor viszont zsinórban a harmadik ciklusát tölti miniszterelnökként.

"Nem bántó szándékkal írom, de

sem rám, sem az értelmiségi barátaim intellektuális támogatására nincs szükség egy kormányzati szerepre esélytelen, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló, pár százalékos rétegpárt fenntartásához."

Volner János bevallása szerint az elmúlt hónapokat alapvetően "egy nemzeti elkötelezettségű, mára 150 fősre duzzadt értelmiségi közösség szervezésével" töltötte, a körbe tartoznak szerinte miniszteri szintre alkalmas emberek, akadémikus, egyetemi professzor, üzletember, szakszervezeti vezető, volt alkotmánybíró, polgármester, vezető mérnök, kórházigazgató.

Bejegyzését a Fidesz 2002-es kampányszlogenjével zárta: "a jövő elkezdődött".

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018