INFORÁDIÓ 
2019. december 9. hétfő
Natália

budapest

parkolás

mobilfizetés

Mobilparkolás telefonszáma olvasható egy parkolóautomatán Budán, a Dózsa György térnél 2012. augusztus 3-án.

Új kedvencük van a magyar autósoknak

Infostart

Két és félszeresére nőtt a hazai mobilparkolást használók száma az elmúlt öt évben.

Tavasszal és ősszel használjuk ki leginkább az utcai parkolás adta lehetőségeket, míg nyáron általában csökken a mobilparkolások száma a tavaszhoz képest, addig szeptember-októberben hirtelen akár 10 százalékkal is nő a telefonnal történő parkolások mennyisége az elmúlt öt év átlaga alapján - írja a Vezess.

A parkolással kapcsolatos mobilfizetések száma dinamikusan emelkedik, havi szinten több mint két és félszeresére, összesen 264 százalékkal nőtt az elmúlt öt évben. Míg 2014. júliusában 528,2 millió forint összegben parkoltak mobillal országszerte, addig idén júliusban ugyanez a szám már csaknem 1,4 milliárd forint volt. Az éves növekedés folyamatos, de 2016-ban ugrott meg igazán: akkor 24 százalékkal emelkedett a mobilfizetések száma az előző évhez képest.

A negyedévek közötti összesítésben nincs nagy különbség, az utolsó negyedév általában a legerősebb a két őszi hónap megemelkedett parkolásainak és a karácsonyi készülődés okozta nagyobb forgalomnak köszönhetően.

A Parkl felmérése szerint ha fizetős parkolásra kerül sor, akkor a legnépszerűbb fizetési eszköz még mindig a helyi automatás fizetés készpénzzel vagy kártyával (61 százalék), annak ellenére, hogy az SMS (56 százalék) is egyre népszerűbb. A mobilalkalmazással történő fizetést csak a válaszadók 21 százaléka használja rendszeresen.

Nyitókép: Földi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018