eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Újabb információk a Római-part rendezési tervéről

Újabb információk a Római-part rendezési tervéről

Várhatóan májusig befejezi a római-parti védmű nyomvonala ügyében összehívott szakmai testület a munkáját, és ezt követően a Főváros Közgyűlés hoz majd döntés - mondta el Tarlós István főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Beszélt a 3-as metró akadálymentesítéséről is.

Tarlós István azt mondta: azt várja a grémiumtól, tegyen egy olyan szakmai javaslatot, hogy a Fővárosi Közgyűlés a római-parti védmű sorsáról végérvényesen dönthessen.

Közölte, a tudósok még májusig dolgozni fognak. Ennyi vita, egyeztetés, tanulmány egyetlen egy budapesti projektről sem volt, mint a római-parti védműről - hangsúlyozta a főpolgármester.

Folyamatosan zajlik a 3-as metró akadálymentesítésének tervezése: a jelenlegi elképzelések szerint az észak-déli metró több állomásán, a többi között a Kálvin téren, a Ferenciek terén, a Nyugati téren és a Klinikáknál is várható a ferde kabinos megoldás

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×