eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

Több újítás is lesz idén a Római-parton

Önkormányzati járőrszolgálat indul a Római-parton - közölte az InfoRádióval a helyi közterület-felügyelet igazgatója, Rácz Ferenc, aki szerint ennek költsége bő 10 millió forint. Kutyás strand is létesülhet Óbudán.

A Duna római-parti szakaszán eddig is volt hajós járőrszolgálat a BRFK és az óbuda-békásmegyeri közterület-felügyelet összefogásával, és nagy sikerrel dolgoztak - mentéseik voltak, rendezvényeket is biztosítottak, és a Római látogatottságának emelkedése is visszaigazolta a létjogosultságát - fogalmazott az InfoRádióban Rácz Ferenc, a kerületi közterület-felügyelet igazgatója. Arról is beszélt, hogy létrejön egy komplex partőri szolgálat is. Erre külön keretet is meghatározott a helyhatóság, járőrcsoportok felállítására, elektromos járőrkocsira és mobil irodakonténerre fordítják a 10 millió forintot meghaladó pénzt.

"Az irodakonténer nem csak a járőrök elszállásolására szolgál, hanem egyfajta ügyfélszolgálatként is funkcionál, ahol panaszokat is be lehet jelenteni, és gyorsabb reagálást is lehetővé tesz" - részletezte Rácz.

A személyi állományt a közterület-felügyelet testületéből "gazdálkodják" ki, a vízi rendészekkel együtt összesen 4 főből állna a napi szolgálati csapat.

Állandó jelenlétet a frekventált időszakban biztosítanak, éjszaka és kora délelőtt "visszatérő járőri ellenőrzésekkel" lehet majd találkozni a Rómain.

Kutyastrand is lesz

Az óbudai pünkösdfürdői gát mellett közben kutyás strand létesülhet - ezt már a városrész polgármestere nyilatkozta. Bús Balázs beszámolt róla, hogy az önkormányzat tavaly fogadta el a közösségi együttélés szabályait, ez nyitotta meg a lehetőséget hosszabb távon a kutyás strand előtt.

"Hosszú egyeztetés előzte meg a szabályalkotás folyamatát, és sok észrevétel érkezett, különösen a kutyatartók részéről. Leginkább a póráz nélküli kutyasétáltatás került szóba a Hajógyári-szigeten, illetve Pünkösdfürdőn" - újságolta Bús Balázs.

A kutyastrandot ott fogják kialakítani, ahová a kutyások eddig is jártak a Dunára, de csak akkor, ha ennek a feltételei már adottak lesznek. Bús szerint Óbudának szerencséje van, hogy a nagyobb zöldterületeik lehetőséget adnak a kutyások és a nem kutyások együttélésének rendezésére.

A szabályok rögzítésére 2020. április 30-ig adott magának határidőt az önkormányzat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×