INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

balaton

talált tárgyak

fémkereső

Kincseket találnak a Balatonban - van, aki ebből él

Kincseket találnak a Balatonban - van, aki ebből él

Infostart

Minden szezonban sokan járják fémkeresővel a Balatont; mások elhagyott tárgyait szedik össze a tó fenekéről. A állítják: ez ma már nem akkora üzlet, mint néhány éve. Mára már szinte teljesen „le van takarítva” a tó alja.

A tóban talált tárgyakat a szabályok szerint le kellene adni az illetékes polgármesteri hivatalban. Balatonbogláron ritkán fordul elő ilyesmi, a szezonban legfeljebb 10-12 alkalommal. A polgármesteri hivatal igazgatási osztályvezetője azt mondta a Sonline kérdésére: iratokat, esernyőt vagy biciklit hoztak be eddig.

A tulajdonosok általában jelentkeznek dolgaikért, a kis értékű tárgyakat, amelyek gazdátlanok maradnak, leselejtezik.

Hasonló a helyzet Balatonmáriafürdőn is. Általában személyi iratokat hoznak be – mondta a címzetes főjegyző. A hivatal igyekszik megtalálni a tulajdonost. Ha külföldi, akkor a Külügyminisztériummal veszik fel a kapcsolatot.

A balatonfenyvesi körjegyzőségen egyszer kerékpárt adott le a becsületes megtaláló. Ilyenkor jegyzőkönyvet vesznek fel, és ha hat hónapig nem jelentkezik a tulajdonos, a megtaláló viheti el a járművet. Arra is volt példa, hogy pénztárcát vittek be a hivatalba, pénzzel együtt.

Aranyfog és működő okostelefon is terem a tóban

A fémkeresős mederkutatás nem ismeretlen: Fenyvesen, Balatonmáriafürdőn és Balatonkeresztúron összesen 75 magánszemély rendelkezik engedéllyel.

Akinek nincs engedélye, nem is használhatja fémkeresőjét a vízben.

Ennek ellenére nagyon sokan élnek abból, hogy vizekben „böngésznek”, vagy éppen hobbiból keresgélnek. A Balatonból került már elő aranyfog, de működő okostelefon is - írja a lap.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018