eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Molnár Zsolt: hamarosan jön a ferencvárosi előválasztás

Július végén-augusztus elején lehet a ferencvárosi előválasztás – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP budapesti elnöke. Molnár Zsolt szerint az új pesterzsébeti polgármester aspiránst is megtalálták már, várhatóan a héten meg is nevezik. A politikus szerint a hiányzó két induló megtalálása után a budapesti ellenzéki polgármesterjelöltek listája nem változik már.

Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet támogatja, emellett mind a 23 fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz polgármester jelöltjének – mondta a szocialista párt budapesti elnöke. Ferencvárosban még nincs meg az ellenzéki induló, ott előválasztás lesz várhatóan július végén, augusztus elején – tette hozzá Molnár Zsolt. Elmondása szerint több ambiciózus és támogatással bíró aspiráns van, akik sorsáról nem lehetett tárgyalóasztalnál dönteni.

A Momentum, a Jobbik és az MSZP Jancsó Andreát támogatja, az LMP azonban Baranyi Krisztinát. Korábban Karácsony Gergely is azt nyilatkozta, őt tartaná az ideális jelöltnek, a DK a győztes jelölt mögé áll be. Molnár Zsolt arról is beszélt: a pesterzsébeti jelölt sincs meg, az ellenzéki pártok ugyanis kifarolnak Szabados Ákos független polgármester mögül. „Bár két évtizeden keresztül nagyszerűen végezte polgármesteri teendőit, sokáig MSZP-s volt,

most, hogy függetlenként bár, de jó eséllyel elfogadja a Fidesz támogatását, az ellenzéki pártok nem állhatnak mellé"

– jelentette ki az MSZP budapesti elnöke.

Molnár Zsolt szerint várhatóan már a héten megnevezik a pesterzsébeti jelöltet. Annyit elárult, hogy nem párttagról van szó, hanem olyan, szakmai múlttal rendelkező politikusról, aki elkötelezett a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés iránt (de nem zöldpárti politikus).

Molnár Zsolt kiemelte: Csepelen ugyancsak lecserélték jelöltjüket, Soroksáron a Jobbik által támogatott jelölt mögé álltak be az ellenzéki pártok. A politikus szerint az ellenzéki polgármesterjelöltek listája – a ferencvárosi és pesterzsébeti jelölti megtalálása után – már nem módosul. Molnár Zsolt aláhúzta, az önkormányzati körzetek legnagyobb részében is megvannak a jelöltek, a hiányzókól még a héten megállapodnak a pártok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×