eur:
395.61
usd:
364.94
bux:
65618.77
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

A mai nagy zuhéból csak öt megye marad ki - itt vannak a figyelmeztetések

A hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

A veszélyjelzés szerint a hőség miatt Békés és Csongrád megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kiemelték továbbá, hogy az UV-B sugárzás kedden is elérheti az extrém szintet.

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: kedden elsősorban az ország északnyugati felében valószínű elszórtan zivatar, néhol viharos szél, kisebb méretű jég kíséretében.

Északkeleten egy-egy zivatart a délutáni órákban 80-90 kilométer/óra feletti széllökés és nagyobb (2 centiméter átmérőjűnél is nagyobb) méretű jég kísérhet.

A középhőmérséklet általában 25, 26 fok körül alakul, délkeleten 27 fok felett várható. Az északnyugati megyékben viszont már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-22, a legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között valószínű.

A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán a maximumok már 25-30 fok között alakulnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×