eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

A mai nagy zuhéból csak öt megye marad ki - itt vannak a figyelmeztetések

A hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

A veszélyjelzés szerint a hőség miatt Békés és Csongrád megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kiemelték továbbá, hogy az UV-B sugárzás kedden is elérheti az extrém szintet.

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: kedden elsősorban az ország északnyugati felében valószínű elszórtan zivatar, néhol viharos szél, kisebb méretű jég kíséretében.

Északkeleten egy-egy zivatart a délutáni órákban 80-90 kilométer/óra feletti széllökés és nagyobb (2 centiméter átmérőjűnél is nagyobb) méretű jég kísérhet.

A középhőmérséklet általában 25, 26 fok körül alakul, délkeleten 27 fok felett várható. Az északnyugati megyékben viszont már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-22, a legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között valószínű.

A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán a maximumok már 25-30 fok között alakulnak.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×