eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy biológus elkábított szúnyogokat vizsgál egy üvegcsőben Balatonmáriafürdő és az M7-es autópálya közötti területen. A szakember a Balatoni Szövetség megbízásából végzi a szúnyogtenyésző hely ellenőrzését. A nyár első felében uralkodó száraz, csapadékmentes és nagyon meleg időjárás miatt jelenleg kevesebb szúnyog van a vízpartokon, valamint a lápos és mocsaras területeken, ezért irtani sem kellett annyit, mint a korábbi években.
Nyitókép: Varga György

Olyan irtószerre lenne szükség, ami nincs az országban

A most tapasztalható szúnyoginvázió esetében már egy speciális irtószerre lenne szükség, de olyan nincs az országban, állítja egy biológus. 

A Tiszán levonuló kettős árhullám miatt elviselhetetlenül sok a szúnyog Szeged és környékén, mondta a Délmagyarnak nyilatkozó szakember. Szepes­szentgyörgyi Ádám szerint létezik olyan technológia, ami az összes eddiginél hatékonyabb, csak éppen még nem érkezett meg Magyarországra. Ez az úgynevezett granulátumos szórás. Ez azért lehet hatékony, mert a folyékony permetszerrel szemben az apró golyócskák valóban elérik a céljukat. Azaz átjutnak a fák lombkoronáin, és elérik a vizet, ahol a szúnyoglárvák vannak.

A biológus számos további tanáccsal is szolgált, amelyekkel enyhíteni lehet a szúnyogok okozta kellemetlenségeken.

Borzasztó, tragikus

A vásárhelyi strand fürdőzői szerint is "borzasztó és tragikus" a helyzet szúnyogfronton. A megyei lap által megkérdezettek szerint legalább tízszer több a szúnyog, mint korábban, ráadásul jobban csípnek. A polgármester azt ígérte, hogy szombaton gyérítenek.

Közben a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtöki tájékoztatóján azt közölte, hogy a kormány cselekedni fog, minden eddiginél több szúnyogirtásra kerül majd sor.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×