eur:
393.89
usd:
373.84
bux:
55870.51
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Egy biológus elkábított szúnyogokat vizsgál egy üvegcsőben Balatonmáriafürdő és az M7-es autópálya közötti területen. A szakember a Balatoni Szövetség megbízásából végzi a szúnyogtenyésző hely ellenőrzését. A nyár első felében uralkodó száraz, csapadékmentes és nagyon meleg időjárás miatt jelenleg kevesebb szúnyog van a vízpartokon, valamint a lápos és mocsaras területeken, ezért irtani sem kellett annyit, mint a korábbi években.
Nyitókép: Varga György

Olyan irtószerre lenne szükség, ami nincs az országban

A most tapasztalható szúnyoginvázió esetében már egy speciális irtószerre lenne szükség, de olyan nincs az országban, állítja egy biológus. 

A Tiszán levonuló kettős árhullám miatt elviselhetetlenül sok a szúnyog Szeged és környékén, mondta a Délmagyarnak nyilatkozó szakember. Szepes­szentgyörgyi Ádám szerint létezik olyan technológia, ami az összes eddiginél hatékonyabb, csak éppen még nem érkezett meg Magyarországra. Ez az úgynevezett granulátumos szórás. Ez azért lehet hatékony, mert a folyékony permetszerrel szemben az apró golyócskák valóban elérik a céljukat. Azaz átjutnak a fák lombkoronáin, és elérik a vizet, ahol a szúnyoglárvák vannak.

A biológus számos további tanáccsal is szolgált, amelyekkel enyhíteni lehet a szúnyogok okozta kellemetlenségeken.

Borzasztó, tragikus

A vásárhelyi strand fürdőzői szerint is "borzasztó és tragikus" a helyzet szúnyogfronton. A megyei lap által megkérdezettek szerint legalább tízszer több a szúnyog, mint korábban, ráadásul jobban csípnek. A polgármester azt ígérte, hogy szombaton gyérítenek.

Közben a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtöki tájékoztatóján azt közölte, hogy a kormány cselekedni fog, minden eddiginél több szúnyogirtásra kerül majd sor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×