eur:
393.92
usd:
369.26
bux:
65822.65
2024. április 23. kedd Béla
Közönség a Lóci játszik zenekar koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Forrásvíztől lettek többen rosszul a Fishing on Orfűn

A fesztivál szervezői közleményt adtak ki, hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre.

A nagy parkolónál található Turista forrás, amit Csokonai Sándor kútként is ismernek, vize nem ivóvíz. Erre tábla is figyelmeztetett, de valakik ezt a táblát eltávolították. Csütörtök este óta ezért őriztetik is a helyet, és visszakerült a tábla is, miután többen rosszul lettek, mert a Turista forrásból ittak.

A közleményen arra kérik a szervezők azokat, akik rosszul lettek, hogy forduljanak a panaszaikkal a fesztivál mentőszolgálatához. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a kemping területén nincs gond az ivóvízzel, minden csapból lehet inni - írja az Index.

Egyedi Péter a fesztivál sajtófelelőse a portálnak elmondta, hogy a kút nem a fesztivál területéhez tartozik, de a további megbetegedések elkerülése miatt segítenek a forrás őrzésében. A jellemzően hányásos, hasmenéses tünetekkel járó, gyors lefolyású megbetegedéssel csütörtökön 60-70-en jelentkeztek, majd pénteken még 20 esetről szereztek tudomást. Egyedi azt mondta, amióta őrzik a kutat, nincsenek újabb esetek, és sokan már fel is épültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×