eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Combino villamos közlekedik a Nagykörúton 2017. szeptember 12-én. Forgalomba állt a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Idén is felújítás lesz a 4-6-os villamosvonalon

Június közepén indul a 4-es és 6-os villamosvonal felújítása Budapesten a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann György tér (a Petőfi híd budai hídfője) között.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: összesen csaknem két kilométeren újítják fel a vonalat, ezeken a részeken többségében 2010 előtt - van, ahol majdnem húsz éve - végeztek legutóbb nagyfelújítást. Nyáron korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát, így a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek - tették hozzá.

A felújítás miatt várhatóan

június közepétől nem közlekednek majd a nagykörúti villamosok a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között.

A Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között pedig július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka. Az érintett szakaszokon a villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a járatok haladását buszsávok és más forgalomtechnikai intézkedések segítik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×