INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

balaton

balaton fejlesztési tanács

vízbiztonság

zaj

zajszennyezés

A Balaton-átevezés résztvevői Fonyódnál 2018. július 14-én. A versenyzőknek 10,2 kilométeres távot kell teljesíteniük Fonyódtól Badacsonytomajig és vissza.

Tragikus év a Balatonnál: itt vannak a következmények

Infostart

Tragikusan sok a haláleset a Balatonban - jogszabálymódosítás várható.

Számos téma került szóba a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén, a balatonfüredi polgármesteri hivatalban.

Jamrik Péter, a BFT Közbiztonsági Testület elnöke arról tájékoztatott, hogy az illetékesekkel vízbiztonsági fórumot kezdeményeztek az egy évvel korábbi, tragikusan sok vízi áldozat miatt, jogszabály módosítást kezdeményeztek a biztonságos vízi biciklizésért.

Elemzik több vízi eszköz jogszabályi hátterét, például a motorcsónakok, nagy sebességű, illetve tengerre fejlesztett vitorlások, elektromos hajók-, jetek kapcsán, és foglalkoznak a horgászat biztonságával is - írja a VEOL.

Társadalmi fórumot is indítottak a lakosságot zavaró éjszakai, zenés, szabadtéri rendezvényekről.

A hozzászólók egyebek mellett felvetették, ha a Balaton-felvidék, elnyeri a világörökség helyszíne címet, együtt ünnepel a veszprémi térséggel 2023-ban, amikor az egészségturizmus is húzóágazat lehet.

Jelentős kifizetések

Jól teljesített a Balaton térsége - tájékoztatott Molnár Gábor, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az egy személyre jutó, legjelentősebb kifizetések itt történtek meg, ahol a vendégforgalom folyamatosan nő, és sok a betelepülő.

Bóka István, a BFT elnöke reményei szerint a Balaton kiemelt kezelése folytatódik, majd az idegenforgalom mellett külön súlyt helyezett az állandó lakosság szolgáltatásaira is.

Porga Gyula Veszprém polgármestere a megyeszékhely 2023-as kulturális fővárosa cím kapcsán üdvözölte Veszprém és a BFT együttműködését, illetve azt, hogy a nemzetközi zsűri Veszprémnek, és a balatoni, bakonyi térségnek ítélte a címet.

Nyitókép: A Balaton-átevezés résztvevői Fonyódnál 2018. július 14-én. MTI Fotó: Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018