eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Balaton-átevezés résztvevői Fonyódnál 2018. július 14-én. A versenyzőknek 10,2 kilométeres távot kell teljesíteniük Fonyódtól Badacsonytomajig és vissza.
Nyitókép: A Balaton-átevezés résztvevői Fonyódnál 2018. július 14-én. MTI Fotó: Varga György

Tragikus év a Balatonnál: itt vannak a következmények

Tragikusan sok a haláleset a Balatonban - jogszabálymódosítás várható.

Számos téma került szóba a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén, a balatonfüredi polgármesteri hivatalban.

Jamrik Péter, a BFT Közbiztonsági Testület elnöke arról tájékoztatott, hogy az illetékesekkel vízbiztonsági fórumot kezdeményeztek az egy évvel korábbi, tragikusan sok vízi áldozat miatt, jogszabály módosítást kezdeményeztek a biztonságos vízi biciklizésért.

Elemzik több vízi eszköz jogszabályi hátterét, például a motorcsónakok, nagy sebességű, illetve tengerre fejlesztett vitorlások, elektromos hajók-, jetek kapcsán, és foglalkoznak a horgászat biztonságával is - írja a VEOL.

Társadalmi fórumot is indítottak a lakosságot zavaró éjszakai, zenés, szabadtéri rendezvényekről.

A hozzászólók egyebek mellett felvetették, ha a Balaton-felvidék, elnyeri a világörökség helyszíne címet, együtt ünnepel a veszprémi térséggel 2023-ban, amikor az egészségturizmus is húzóágazat lehet.

Jelentős kifizetések

Jól teljesített a Balaton térsége - tájékoztatott Molnár Gábor, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az egy személyre jutó, legjelentősebb kifizetések itt történtek meg, ahol a vendégforgalom folyamatosan nő, és sok a betelepülő.

Bóka István, a BFT elnöke reményei szerint a Balaton kiemelt kezelése folytatódik, majd az idegenforgalom mellett külön súlyt helyezett az állandó lakosság szolgáltatásaira is.

Porga Gyula Veszprém polgármestere a megyeszékhely 2023-as kulturális fővárosa cím kapcsán üdvözölte Veszprém és a BFT együttműködését, illetve azt, hogy a nemzetközi zsűri Veszprémnek, és a balatoni, bakonyi térségnek ítélte a címet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×