INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

zaj

2020.07.23. 22:08

Nem repes Újbuda a tervezett fejlesztés miatt

Az újbudai Hamzsabégi sétány rovására több vágánnyal bővítenék a vasutat. A helyi lakosok nem a tervezett vasúti személyforgalom fejlesztése, hanem a megnövekedő teherforgalom, az emiatt épített újabb vágányok és a fák kivágása ellen tiltakoznak.
2019.07.04. 15:03

Vitáznak a zajok miatt a Balatonnál nyaralók

A Balaton környéke nyáron megtelik emberekkel. A csapat egyik része a zajos fesztiválok miatt érkezik, mások csendes pihenésre vágynak, a maradék hétvégén bömbölteti a fűnyíróját. A polgármesterek fő feladata ilyenkor a békefenntartás.
2019.06.28. 19:59

Jelentős változás az elektromos autókon

Július 1-jétől az új típusú hibrid és elektromos autókat kizárólag hanggenerátorral felszerelve lehet forgalomba hozni az Európai Unió tagállamaiban, hogy a szinte zajtalan járművek észlelése könnyebb legyen a gyalogosoknak és a kerékpárral közlekedőknek - hívta fel a figyelmet az EY üzleti tanácsadó.
2018.09.18. 18:12

Kirakják az ablakba, amit a Budapest Airporttól kaptak

Egy rákoshegyi lakóház kapta azt a 100. zajvédő hangszigetelést, amelynek költségét a Budapest Airport állta. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég nemcsak a főváros XVII. kerületében, hanem Pestszentlőrincen és Vecsésen is sikeres ablakszigetelési programot hajtott végre.
2018.07.11. 06:03

Élhetetlen Ferihegy környéke - törvénnyel csökkentenék a zajt

Törvényjavaslat készül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők életének javítása érdekében. A XVII. kerületi polgármester szerint a repülőtér 2-es kifutópályája a jogszabályok ellenére túl közel épült a lakott területhez, emiatt jelentős a környékbeliek zajterhelése.
2017.12.20. 10:02

Kiderül, mekkora zajban élünk

Jövő év közepére, második harmadára elkészülhet az ország zajtérképe - mondta a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakmai ügyvezető-helyettese az M1-en.
2016.11.11. 10:21

Agyonstresszeli a gyerekeket a zaj

Szabályozás készül arról, hogy milyen hangosak lehetnek a gyermekeknek szóló rendezvények. Egy nemrég készült kutatás szerint ugyanis túl sok zajterhelés éri a gyerekeket, ez pedig halláskárosodáshoz vezethet. A Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház fül-orr-gégészetének profilvezető főorvosa szerint a folyamatos zajterhelésnek súlyos következményei lehetnek. Noszek László hozzátette: ha rövid ideig tart a terhelés, akkor átmenetileg romlik ugyan a gyermek hallása, de ez utána rendeződik.
2016.10.25. 16:27

Újabb csapás a magas vérnyomással bajlódóknak

Fokozottabb a magas vérnyomás kialakulásának kockázata azoknál, akik hosszú ideig vannak kitéve a szennyezett városi levegőnek - állapították meg a kutatók egy több mint 41 ezer európai városlakó bevonásával készített tanulmányban.
2016.10.19. 20:12

Korszakos magyar felfedezés az idegkutatásban

Magyar tudósok jelentős lépéssel járultak hozzá annak megismeréséhez, hogyan kommunikálnak egymással az idegsejtek. Orbán Gergő, a Magyar Tudományos Akadémia Wigner FK Részecske és Magfizikai Intézetének kutatója az InfoRádió Szigma – a holnap világa című magazinműsorának adott exkluzív interjúban arról is beszélt, hogyan lehet kiaknázni felfedezésük gyakorlati hasznait.
2016.08.10. 16:01

Még két hétig zajosabb Rákosmente

A lakosság szerint Rákosmentén nagyobb lett a zajterhelés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyes kifutópályájának lezárása miatt. A kettes pályára terelődött, intenzív nyári forgalom okozza a problémát. Hardy Mihály a repülőtér vállalati kapcsolatok igazgatója az InfoRádiónak elmondta, minden panaszt kivizsgálnak, de tíz nap múlva visszaáll a szokott menetrend a reptéren.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018