INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

korrupciókutató központ

fővárosi törvényszék

közbeszerzési hatóság

Strasbourg, 2018. szeptember 12.Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőt (k, jobbról) megtapsolják képviselőtársai a nevét viselő Sargentini-jelentés megszavazását követően az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/AP/Jean-Francois Badias)

Elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot

Infostart / MTI

 A bíróság egymillió forint sérelmi díj megfizetésére is kötelezte az intézetet.

Elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot, amiért valótlan, manipulatív módon előállított adattartalmakat közölt a Közbeszerzési Hatóság (KH) adatközlési gyakorlatáról, megsértve a hivatal jó hírnevét - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az intézet a Fővárosi Törvényszék márciusi jogerős ítélete után is terjesztette "félrevezető tanulmánya következtetéseit".A bíróság egymillió forint sérelmi díj megfizetésére is kötelezte a Korrupciókutató Központot - amelyet a cikk szerint Soros György is támogat -, de ezt a hatóság kommunikációs és sajtófőnöke, Somfay Dorottya szerint a mai napig nem fizette ki számukra az intézet.

Az újság emlékeztet arra, hogy korábban a központ eredményeit jelentéseiben idézte az Európai Bizottság, és figyelembe vették a Sargentini-jelentés készítői is.

Rigó Csaba Balázs, a KH elnöke a Magyar Nemzetnek kijelentette, kezdeményezni fogja az Európai Bizottságnál, hogy a Magyarországról szóló országjelentést javítsák ki, és a jövőben ne hivatkozzanak olyan civil szervezetre, amelynek a tevékenységével szemben a bíróság jogerős határozatot hozott.

Nyitókép: MTI/AP/Jean-Francois Badias
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018