eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése Strasbourgban 2019. március 26-án. A testület 410:192 arányban megszavazta az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését. A határozat értelmében azok az uniós országok, amelyek a nyári időszámítás megtartása mellett döntenek, 2021 márciusában állítanák át utoljára az órát, a téli időszámítást preferálók pedig 2021 októberében. Az EP-nek a kérdésben meg kell állapodnia a tagállami kormányokat tömörítő Európai Tanáccsal.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Századvég: jelentős előnyben a Fidesz

A Századvég közvélemény-kutatása szerint erős kormánypárti győzelem várható az európai parlamenti választásokon.

A Századvég friss pártpreferencia-vizsgálata alapján azt írta: az európai parlamenti választásokhoz közeledve tovább nőtt a kormánypártok népszerűsége, míg az ellenzék nem tudott számottevően javítani helyzetén.

Ha most vasárnap lennének a választások, a teljes népesség 36 százaléka adná a voksát a kormánypártokra. Úgy értékeltek: az ellenzéki erők marginalizálódását mutatja, hogy

  • a Jobbik támogatottsága mindössze 9 százalék,
  • az MSZP-Párbeszéd bázisa 7 százalék.
  • A DK-ra 5 százalék szavazna.
  • Az LMP és a Momentum Mozgalom jelenleg 3 százalékon áll,
  • a Mi Hazánk Mozgalomra 1 százalék,
  • egyéb politikai pártokra pedig 2 százalék szavazna,

míg a bizonytalanok aránya 34 százalékra csökkent.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz-KDNP 54 százalékon áll. A Jobbik támogatottsága 14 százalék, az MSZP-Párbeszédé 10 százalék. A Demokratikus Koalíciót a biztos szavazó pártválasztók 9 százaléka, az LMP-t és a Momentum Mozgalmat 4 százaléka támogatja. A Mi Hazánk Mozgalom ebben a közegben 2 százalékon, míg egyéb pártok 3 százalékon állnak.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×