eur:
394.08
usd:
369.08
bux:
65755.82
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Konfliktust kellett kezelni egy magyarországi menekülttáborban

Kétnapos zárógyakorlattal ért véget a 37. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam az MH Béketámogató Kiképző Központban.

A háromhetes tanfolyam huszonnyolc résztvevője közül húszan külföldről érkeztek, Albánia, Egyiptom, Fehéroroszország, Gambia, Georgia, Jordánia, Litvánia, Marokkó, Németország, Nigéria, Pakisztán, Szlovákia, valamint Törökország delegált hallgatót. A zárógyakorlaton a hallgatók Szolnok–Szászberek–Besenyszög térségében, egy fiktív hadműveleti területen hajtottak végre békefenntartói feladatokat: járőrözést, légi felderítést, fegyverzet-ellenőrzést, konfliktuskezelést, információgyűjtést, továbbá tárgyaltak a „szemben álló felek” képviselőivel és a „helyi elöljárókkal”.

Feladatuk volt egy „menekülttábor” körüli konfliktus kezelése: egy civilt megsebesített egy felrobbant gránát. A megfigyelőknek tárgyalniuk kellett a település polgármesterével az ENSZ-járőrök által elkövetett károkozások ellentételezéséről - írja a szoljon.hu.

Akik sikeresen elvégzik a tanfolyamot, lehetőséget kapnak arra, hogy katonai megfigyelői missziókban vagy egyéb béketámogató művelet keretében külföldi szolgálatot teljesítsenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×