eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Fel fog pörögni a lombikozás Magyarországon

Idén először lehet öt számjegyű a közfinanszírozott lombikbébi-eljárások száma.

Az idén már több mint 13 ezer lombikbébi-kezelést támogat állami és - többségében - magánintézményekben az egészségbiztosító (NEAK) a 2017-es 6700 és a 2018-as 7656 közfinanszírozott ellátás után, a kórházak a lehetőséget ugyanakkor nem tudták kellően kihasználni - írja a Világgazdaság.

A NEAK közlése alapján az idén összesen 6,05 milliárd forint jut lombikbébi-eljárásokra a tavalyi 4,8 milliárd forint után.

A teljesítményvolumen-korlát az idei évben 13 692,

a kezelésre pedig - az orvosválasztás alapján - szabadon választhatnak intézményt a páciensek.

A növekedés lassan egybevág a Magyar Nemzeti Bank 330 pontos versenyképességi programjában megfogalmazottakkal, amely a várakozási idő csökkentése céljából javasolja, hogy az érintett eljárások kerüljenek ki a volumenkorlát alól, a mostani ötről pedig bővíteni kellene az egy embernek járó, államilag finanszírozott ellátások számát is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×