INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

fidesz

kocsis máté

családvédelmi akcióterv

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszél a Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos frakcióülésének második napján Balatonalmádiban 2019. február 14-én.

Kocsis Máté: négy törvényt érint majd a családvédelmi akcióterv

Infostart / MTI

A vonatkozó indítványokat rövidesen, akár még februárban benyújthatja a kormány.

A családvédelmi akcióterv várhatóan négy törvényt érint majd, ezek elfogadására a Fidesz képviselőcsoportja teljes egyetértésben készen áll. Az érintett jogszabályok közé sorolta a költségvetési és az egészségbiztosítási törvényt, a munka törvénykönyvét, valamint az adótörvényeket - mondta a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszaka előtt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kocsis Máté közölte, hogy

a vonatkozó indítványokat rövidesen, akár még februárban benyújthatja a kormány,

ezek elfogadására a Fidesz képviselőcsoportja teljes egyetértésben készen áll.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP elutasítja a brüsszeli bevándorláspárti terveket. A politikus héten megtartott frakciószövetségi ülés fő témájáról szólva azt mondta: a brüsszeli bürokraták asztalai ismét tele vannak olyan tervekkel, amelyek, a "Soros-tervnek" megfelelően, bevándorló-kontinenssé tennék Európát. Ezeket a javaslatokat - így a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának növelését, és a nem bevándorláspárti országok pénzügyi vagy adminisztratív eszközökkel történő megbüntetését - a Fidesz-KDNP elutasítja.

A Fidesz frakcióvezetője érthetetlennek nevezte, hogy a tervek között van a kötelező betelepítési kvóta is, amelyet a magyarok minden idők legnagyobb részvételű népszavazásán elutasítottak. Brüsszel ezt figyelmen kívül hagyva semmibe veszi az emberek véleményét.

Kocsis Máté a hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakról szólva hangsúlyozta:

a kormánypártok nem fognak felülni az ellenzék esetleges provokációjának.

A vita alapja szerinte világos, míg az ellenzéki politikusok a brüsszeli politikát támogatják, addig a kormánypártok szerint helytelen irányba halad Európa vezetése - hangoztatta, jelezve: a Fidesz-KDNP változást szeretne elérni az európai parlamenti választásokon a brüsszeli politika terén.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018