eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Füstölő kémény Salgótarjánban 2018. november 14-én. A Nemzeti Népegészségügyi Központ előző napi tájékoztatása szerint több településen romlott a levegő minősége, öt városban egészségtelennek minősítették a levegőt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt, további tizenhat településen kifogásolt volt a levegő minősége.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Két városban már egészségtelen a levegő

Romlott a levegő minősége az északkeleti országrészben a magas szállópor-koncentráció miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Egészségtelen a levegő minősége Miskolcon és Putnokon. További tizenkét település levegőminősége kifogásolt, azaz a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) tömegkoncentrációja meghaladta az egészségügyi határértéket.

Egészségtelen levegő esetén elsősorban légúti tünetek (például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) jelentkezhetnek. A rossz levegőminőség a légzőrendszer mellett a szív- és érrendszer, az immunrendszer és a központi idegrendszer megfelelő működését is befolyásolhatja - emelték ki.

Javulás szombaton sem várható az érintett helyeken - közölte az NNK.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×