eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Változik a forgalmi rend az M2-esen

Hétvégétől már az új bal pályán haladhat a forgalom az M2-es autóúton a dunakeszi-fóti és a göd-újtelepi csomópont között.

Várhatóan szombaton megkezdik a régi jobb pálya átépítését is - írta közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A Dunakeszi-Fót és a Göd-Újtelep csomópont között az ideiglenes forgalomterelés kiépítése után az új bal pályán kétszer egy sávon haladhatnak majd az autósok óránkénti 60-80 kilométeres sebességkorlátozás mellett.

A jobb pálya felújítása őszre fejeződhet be.

Az M2-es gyorsforgalmi út 21. és 29. kilométere között nemcsak a pálya építése fejeződött be, hanem felújították a hozzá kapcsolódó műtárgyakat, valamint a közműkiváltási, vízépítési, forgalomtechnikai és környezetvédelmi munkákat is elvégezték.

Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2-es 34. kilométere után a bal pályához csatlakozó csomóponti ágak, és

elkészült a Sződliget felé vezető új út is.

Ennek köszönhetően hétfőn az ideiglenes forgalomterelés kiépítése után a felhajtás Budapest felé, valamint a lehajtás Vác irányából ebben a csomópontban bonyolódhat le a régi sződligeti forgalmi csomópont helyett. A továbbiakban óránkénti 40-60 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben az építkezés befejezéséig.

A beruházásnak köszönhetően ősztől kétszer két sávon, óránkénti 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×