eur:
368.39
usd:
345.08
bux:
48036.22
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Hallgatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért, a Humán Platform, a Középiskolai Hálózat, a Liga Szakszervezetek, az Oktatói Hálózat és a Szülői Hálózat tagjai vonulnak demonstrációjukon az Akadémia utcában, az oktatási államtitkárság épülete elé 2013. június 2-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Sztrájkbizottságot alakított a PDSZ

Szűcs Tamás, az érdekképviselet elnöke az InfoRádiónak azt mondta, hogy felméréseik szerint a pedagógusok többsége támogatja az érdekképviselet követeléseit és a sztrájkbizottság felállítását. Mint mondta, a következő hetek az egyeztetésekről szólnak majd.

Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájkbizottsága. Az érdekképviselet célja, hogy a sztrájktörvény keretei között kényszerítsék egyeztetésre a kormányt – közölte Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke.

„Szeretnénk továbbra is a katalizátor szerepét betölteni”

– fogalmazott, hozzátéve: elsőként hoztak létre sztrájkbizottságot a hazai érdekvédelmi szervezetek közül, de biztos benne, hogy nem maradnak egyedül. Mint mondta: követeléseik teljesítéséhez törvénymódosításokra is szükség lesz.

Szűcs Tamás részletesen beszélt a sztrájkbizottság céljairól is. Kiemelte: mivel a szakszervezet tagjai között nem csak pedagógusok vannak, így egyesek érintettek lehetnek a túlóratörvényben szabályozott kérdésekben is. Hozzátette, a Munka törvénykönyve minden munkavállaló létét befolyásolja. A módosítás visszavonása mellett követeli az érdekképvisdelet a közalkalmazotti bértábla rendezését, hogy az megfelelő előmeneteli rendszert biztosítson – tette hozzá a szakszervezetei vezető.

Szűcs Tamás hangsúlyozta: a következő hetek az egyeztetésekről szólnak majd, sztrájkra ez után lehet számítani. Kiemelte: nagyon fontos, hogy a munkavállalók védelmében szervezett megmozdulásokon minél többen részt vegyenek, mert "ez is önmagában erőt mutat". A PDSZ elnöke hozzátette: felméréseik szerint a pedagógusok többsége támogatja a szervezet követeléseit és a sztrájkbizottság felállítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×