eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Szemben Tarlós István főpolgármester (k), Bagdy Gábor pénzügyekért felelős (b), Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért (b2) és Szeneczey Balázs (j) városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, valamint Sárádi Kálmánné főjegyző (j2) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018. május 30-án.
Nyitókép: Bruzák Noémi

E-jegyrendszer, patkánymentesítés - rendkívüli ülést tart a fővárosi közgyűlés

Csaknem 650 millió forint többletforrást szavazhat meg a testület a főváros egyszeri, intenzív patkánymentesítésre.

Várhatóan a budapesti elektronikus jegyrendszer aktuális helyzetéről is tárgyalnak ma a képviselők a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén. A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben tájékoztatják a képviselőket a kialakult helyzetről, és a javaslat elfogadásával a testület kimondhatja, hogy továbbra is támogatja az elektronikus jegyrendszer projekt megvalósítását.

A képviselők felkérhetik Tarlós István főpolgármestert, hogy a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója útján az érintettek - ezen belül az érintett kormányzati szervek - bevonásával gondoskodjon a projekt újrastrukturálásáról és az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásáról. Továbbá

a projekt befejezési határidejét 2020. december 31-re módosíthatja a testület.

A közgyűlés dönthet arról is, hogy jövőre mintegy 648 millió forintos többletforrást biztosít egy egyszeri intenzív patkánymentesítésre. Az erről szóló javaslatban írtak arról, hogy a lakossági bejelentések, valamint a budapesti kormányhivatal, a patkányirtást ellátó konzorcium jelentései és a közelmúlt tapasztalatai a patkányészlelések számának emelkedését mutatják. Hangsúlyozták azt is, hogy

a helyzet nem kritikus, azonban a kiterjedt patkányfertőzöttség megelőzése érdekében szükség lehet egy intenzív irtásra.

A képviselők tárgyalhatják továbbá a közterületek elnevezésére vonatkozó kezdeményezéseket is. A többi között dönthetnek arról, hogy Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének nevét vegye fel a III. kerületi Kecske utca egyik szakasza.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×