eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A második világháborúban elsüllyedt hajótest a Duna árterében Vámosszabadi határában 2018. október 16-án. Az augusztus óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a folyó vízállása a magyarországi szakaszon ismét az eddig mért legkisebb értékek közelében vagy alatta alakul a vízmércéken.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Emelkedik a Duna vízszintje, a Dráván rögtön árvíz közeleg

Déli határfolyónkon 4-5 métert emelkedett a vízszint igen rövid idő alatt, így a rekordalacsony vízállások után ott már akár árvízvédelmi készültségre is szükség lehet.

A Duna vízállása az elmúlt pár napban a korábbi rekordalacsony szinthez képest jelentősen megnövekedett, egy, másfél, helyenként két méterrel - közölte az InfoRádióval Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

"Két hullámban érkezett víz a Duna medrébe: a múlt héten a folyó vízgyűjtő területén lehullott csapadék eredményeképpen indult el már a hétvégén egy szintemelkedés, illetve most is várható még, hogy egy ugyanilyen hullám érkezik majd a hétvégi esőből" - tette hozzá.

Ezekben a napokban szélsőségesen sok csapadék esett Ausztriában, de ez elsősorban a Dráva vízgyűjtőjén jelent meg, a Dráva pedig csak hazánktól délre folyik a Dunába.

"A Dráván helyenként 4-5 méteres emelkedésre is lehet számítani" - mondta el déli határfolyónkról a szóvivő. Hozzátette: ha tovább folytatódik ez a drasztikus emelkedés, akár árvízi védekezésre is sor kerülhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×