eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gumiabroncsok Környén, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. kibővített gyárában az avatás napján, 2017. október 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Téligumi-csere: a jó idő sem tart örökké

Az ORFK figyelmeztet: túl nagy hibát nem követ el, aki aki már most bejelentkezik gumisához. Már most is lehet téli gumival közlekedni.

Bár most még jó idő van, érdemes felkészülni az igazi téli időjárásra, például ne hagyjuk az utolsó pillanatra a téli gumira cseréjét - mondta az InfoRádióban Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának elnöke.

"Minden ősszel megtörténik, hogy az emberek az utolsó pillanatra hagyják a gumicserét" - figyelmeztetett Óberling József, szerinte túl nagy hibát nem követ el, aki már most bejelentkezik gumisához. A mostani időjárásban is már lehet téli gumival közlekedni, egy kicsit alacsonyabb sebesség és nagyobb követési távolság kell hozzá.

"Óvatosabbnak kell lenni sok tekintetben, és több időt hagyni mindenre, mint nyáron szoktunk."

Külön felhívta a figyelmet a vizes falevéllel, illetve a sárfelhorással borított úttestre, ami váratlan helyzeteket okozhat, ugyanúgy, mint a páralecsapódás és a ködképződés.

Az ORFK-OBB idén már hetedik alkalommal rendezi meg ősszel partnereivel közösen a "Látni és látszani" kampányt. Figyelmeztetik a közlekedés résztvevőit, hogy az év e szakában gyorsan megváltoznak a viszonyok az utakon, így a járműveket is fel kell erre készíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×