eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megtámadta a kormány az uniós bíróságon a kiküldetési irányelv módosítását

A Miniszterelnökség közölte: kitartanak azon álláspontjuk mellett, hogy ne kelljen annyi bért fizetni egy kiküldött munkavállalónak, mint amennyit az adott országban keresnek a helyiek.

A kormány az Európai Unió Bíróságán megtámadta az uniós kiküldetési irányelv július 9-én kihirdetett módosítását - közölte a Miniszterelnökség. Kiemelték: az új szabályok aránytalanul korlátozzák a szolgáltatásnyújtás szabadságát.

Az Európai Parlament (EP) a kiküldött munkavállalókra vonatkozó uniós szabályozás módosítását 2018 májusában fogadta el. A változtatás deklarált célja, hogy nagyobb védelmet biztosítsanak általuk a kiküldött dolgozóknak, akiknek a jövőben a helyiekkel egyenlő bérek és munkakörülmények járnak majd. Emellett a vállalatok számára kívántak igazságos versenyhelyzetet teremteni.

A Miniszterelnökség csütörtökön közölte: az azonos helyen azonos munkáért egyenlő bérezés elvének a szolgáltatásnyújtás szabadságára való kiterjesztése valójában nem a más országba kiküldött munkavállalók védelmét, hanem protekcionista eszközként a más tagállamok munkaerőpiacairól történő kiszorítását célozza - indokolták, miért ellenzi Magyarország az irányelv módosítását.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×