eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Vadásztermében 2018. május 22-én.
Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Lemondott az egészségügyért felelős államtitkár

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, megerősítve az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat az MTI-nek.

"Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel" - közölte Nagy Anikó.

Lemondásának indokaként elmondta, gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit.

Az államtitkár hozzátette: szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Mint mondta, büszke arra, amit az elmúlt négy hónapban elvégeztek az államtitkárságon, komoly munka folyt számos olyan területen, amely szerinte előre viszi az egészségügyet

Hozzátette: továbbra is fontosnak tartja, hogy növekedjen az emberek egészségben eltöltött éveinek száma, hiszen ez elengedhetetlenül szükséges a gazdaság versenyképességének fenntartásához.

Ezért is készült el az öt nemzeti népegészségügyi program - mondta Nagy Anikó.

Úgy hiszi, ha ezeket sikerül megvalósítani, akkor nagyon komoly lépést tud tenni az ország ahhoz, hogy kevesebben legyenek betegek, és ezzel csökkenjen az ellátórendszer terhelése.

Nagy Anikó megemlítette azt is, hogy a sürgősségi ellátórendszerrel kapcsolatban sikerült olyan szakmai programot összeállítani, amely remélhetőleg segíti a következő időszak munkáját, jelentős szakmai előrelépés történik a kórházi fertőzések tekintetében, és fontos lépésnek nevezte a tisztiorvosi szolgálat megerősítését is.

Kiemelte, a szakdolgozók számára olyan programcsomag-tervezet készült, amely munka-, tanulási, lakhatási körülményein és bérezésükön is kíván javítani.

Sok egyeztetés folyt az elmúlt időszakban ezekről, és pozitívan fogadták ezt a csomagot az érdekképviseletek - mondta, hozzátéve: reméli, hogy ezen előterjesztéseknek is lesz látható eredménye.

"Büszke vagyok arra, hogy szolgálhattam, még ha rövid, de tartalmas időre is az országot" - mondta Nagy Anikó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×