eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nagy közúti ellenőrzés a héten

Szeptember 17. és 21. között az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó ellenőrzés-sorozattal a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsi-használat fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció keretében a helyi kormányhivatalok munkatársai 10, közúti környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival

az ország négy városában - Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden - végeznek el mintegy 1400-1600 mérést naponta változó helyszíneken.

A járművek vezetői szimbolikus ajándékot kapnak, a kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsival közlekedők az előírások szerinti szankcióra számíthatnak - írja közleményében Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az akció célja a hazai járműállomány átlagos környezetvédelmi állapotának folyamatos vizsgálata és értékelése a hatályos szabályoknak megfelelő közúti mérések alapján.

A gépkocsik műszaki állapotának javításával akár 40-60 százalékkal is csökkenthető az általuk okozott szennyezés

- közölte a szaktárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×