INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

jogorvoslat

2020.03.15. 19:11

Ésszerűtlen változtatásokat vezettek be Magyarországon a MASZSZ szerint

A közigazgatási hatósági ügyek végzései elleni fellebbezési lehetőség bírósági útra terelését kifogásolja a Magyar Szakszervezeti Szövetség. A szervezet elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a hosszabb és drágább törvényszéki utat sokan inkább elkerülik, de még így is várható, hogy tovább nő a bíróságok leterheltsége. A MASZSZ a változtatás miatt megerősíti jogsegély-szolgálatát.
2020.03.05. 21:54

Körülményesebb és drágább lesz pereskedni az állammal tb-ügyekben

Mostantól már csak a bíróságon keresheti igazát az egyszeri állampolgár, ha fellebbezne egy táppénzt, gyermekgondozási díjat vagy nyugdíjat érintő ügyben. Évekig húzódhat egy-egy közigazgatási peres jogvita, mivel áprilistól ilyen pereket mindössze 8, regionális illetékességű törvényszéken lehet indítani.
2019.10.14. 17:58

Jogorvoslat: hosszú hetek jöhetnek még

Ha mindenki minden jogorvoslati lehetőséget "faltól falig" kihasznál, még majdnem egy hónap, mire Magyarországon végleg lezárul az önkormányzati választás és megállapítják a hivatalos végeredményeket. Jöjjön ennek a menete!
2018.09.12. 14:55

Szijjártó Péter: csalás történt, a kormány jogorvoslatot kér

Színtiszta koncepciós eljárás - mondta a Sargentini-jelentés elfogadása után Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: csalással fogadták el a jelentést, ezért a kormány vizsgálja a jogorvoslati lehetőségeket.
2018.04.21. 14:42

Választás: lejárt a jogorvoslati határidő

Pénteken lezárult azoknak a fellebbezéseknek az elbírálása, amelyeket pártok és magánszemélyek nyújtottak be a 106 egyéni választókerület eredménye ellen. Patyi András beszélt az NVI elmarasztalásáról is.
2018.04.16. 15:19

Választási jogorvoslati kérelem kedd délutánig nyújtható be

Kedden délutánig nyújtható be jogorvoslati kérelem a helyi választási bizottságokhoz a választás eredményével összefüggésben - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Pálffy Ilona hozzátette, hogy a vitás ügyek először a Nemzeti Választási Bizottsághoz, utána pedig a Kúriához kerülnek, így a választás végeredménye legkorábban csak május harmadikán emelkedhet jogerőre.
2018.04.15. 10:21

Választás: így és eddig van jogorvoslatra lehetőség

Mind a 106 országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság megállapította a parlamenti választás egyéni választókerületi eredményét szombaton. Ezután van lehetőség jogorvoslatra. A szavazatok újraszámlálására csak akkor van mód, ha a szavazatszámláló bizottság nem a jogszabályoknak megfelelően járt el a számolásnál.
2018.03.10. 14:01

Összesen 1719 jelöltet vettek nyilvántartásba

Az ország 106 egyéni választókerületében 1719 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok péntek éjfélig - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szombat délelőtti adataiból. Négy évvel ezelőtt 1706 jelöltet vettek nyilvántartásba. A számuk jogorvoslati eljárások miatt még változhat.
2016.08.26. 14:24

A Kúria elutasította a jogorvoslati kérelmet földügyben

A Kúria elutasította a Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő által a földügyben kezdeményezett népszavazás aláírásainak ellenőrzése miatt benyújtott jogorvoslati kérelmet - derül ki a bíróság internetes oldalán pénteken nyilvánosságra hozott végzésből.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018