INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

hulladék

szelektív hulladék

munkaerőhiány

fkf

Lakossági szelektív hulladékot gyűjtenek be a hasznosítható hulladékbegyűjtéssel és -előkezeléssel foglalkozó Asco Hungária Kft. munkásai a budapesti Izabella utcában 2015. április 20-án. Április 22. a Föld napja. A világméretű környezetvédelmi akciónap társadalmi kezdeményezésként 1970-ben indult az Egyesült Államokból, Magyarországon 1990 óta tartják meg.

Munkaerőhiány miatt nem szállítja el az FKF a szelektív szemetet

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő

A hétvégi munkavégzés elrendelésével próbálja pótolni a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a szelektív hulladék elszállítását, amely a munkaerőhiány miatt 10 kerületben is késik.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt megerősítette, hogy a munkaerőhiány miatt a főváros több pontján a szelektív hulladékot késve tudják elszállítani a társaság munkatársai. Több helyen is arról lehetett olvasni, hogy a budapestiek hiába rakják ki a szelektív kukákat a ház elé az utcára, egy ideje nem ürítik azokat.

A kukák tele vannak, így sok helyen egyszerűen már nem tudják mibe rakni a szelektív hulladékot.

Az InfoRádió megkereste a társaságot az ügyben. A többi között megkérdeztük, hogy mekkora a munkaerőhiány a cégnél, milyen szakterületekről hiányoznak munkatársak, milyen problémákat okoz a munkaerőhiány az FKF Zrt. munkájában, és a főváros mely kerületeiben vannak gondok.

A közterület-fenntartó írásban válaszolt. Kiemelték, hogy

a munkaerőpiaci helyzet az FKF Zrt.-re is hatással van, több más pozíció mellett a hulladékrakodói munkakörre is folyamatosan keresik a jelentkezőket, a társaságnál több mint betöltetlen álláshely van.

A FKF Zrt jelezte, hogy a munkaerőhiány a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre is kihatással van, aminek eredményeként előfordulhatnak időbeni csúszások.

A társaság a honlapján közölte, hogy 10 kerületben késnek a szállítással, a 3. a 4. a 10. a 14. a 15. a 16. a 17. a 19. a 21 és a 22. kerület egyes részein a szelektív hulladék elszállítását nem tudják időben elvégezni.

A lemaradásokat hétvégi munkavégzés elrendelésével folyamatosan próbálják pótolni.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó hang

Munkaerőhiány miatt nem szállítja el az FKF a szelektív szemetet
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018