eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Keresik a genovai tragédia okait - a nap hírei

Olaszországban még tart a mentés, de már keresik a genovai tragédia okait is. Mielőbbi egyeztetést vár a központi közigazgatás tervezett leépítéséről a szakszervezet. Budapesten már péntektől forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai rendezvények miatt. A nap legfontosabb hírei augusztus 15-én.

Hatósági vizsgálat miatt a Katasztrófavédelem elrendelte a a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminál és környékének lezárását - közölte Facebook oldalán a Budapest Airport. A közlemény szerint jelentős torlódások várhatók, valamint késések a menetrendben. Az utasokat arra kérik, hogy figyeljék a járatinformációt, a helyszínen pedig tájékozódjanak a rendőrség és a repülőtér munkatársaitól.

Olaszországban még tart a mentés, de már keresik a 42 halálos áldozatot követelő genovai hídomlás okait és felelőseit is. A genovai főügyész elmondta: a nyomozás alatt elsősorban az 51 éve épült híd karbantartását és terveit vizsgálják majd. Olaszország nemzeti gyászt készül bevezetni az áldozatok emlékére.

Rendszeres a magyarországi hidak vizsgálata - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tájékoztatás szerint a közúti hidak műszaki állapotát akár heti, de minden esetben féléves és éves rendszerességgel ellenőrzik. A karbantartási feladatokra 2018-tól nagyobb összeget fordít a kormány a 100 milliárd forintos útfelújítási programon belül.

Mielőbbi egyeztetést vár a központi közigazgatás tervezett leépítéséről a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné az InfoRádióban elmondta: nem volt előzetes konzultáció a keddi bejelentés előtt, de Gulyás Gergelynek a Miniszterelnökség vezetőjének korábbi ígérete szerint lesz egyeztetés a közeljövőben. A központi közigazgatásban dolgozók 14 ezres létszáma akár ötödével csökkenhet jövőre.

Érdemi parlamenti és társadalmi vitát sürget a magyar munkavállalók kivándorlásának megállításáért az MSZP. A párt önálló államtitkárság létrehozását várja a kormánytól a probléma kezelésére. Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője nemzeti konzultációt is szeretne a kérdésről.

A turisztikai szereplők közötti együttműködés megteremtését tartja a legfontosabb feladatnak a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, hogy a vendégek minden szolgáltatást megtaláljanak a tónál. Hoffmann Henrik az InfoRádió Aréna című műsorában megerősítette: az a céljuk, hogy a Balaton négy évszakos üdülőhellyé váljon.

Minden eddiginél többen, 565 ezren látogattak ki a Sziget fesztiválra, amely az egy hét alatt 3 napon is teltházas volt. Idén a nagyszínpad sztárfellépőire csaknem 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint a korábbi évben. A BRFK azt közölte: az idei fesztiválon több mint felével csökkent a bűncselekmények száma az előző évihez képest.

Budapest több kerületében forgalomkorlátozásokra kell készülni a hosszú hétvégén az augusztus 20-ai rendezvények miatt. A BRFK közleménye szerint a többi között a Lánchidat és az Alagutat is lezárják az autók elől. Változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Tartósan vízhiányos időszakot állapított meg a belügyminiszter. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem kell járulékot fizetniük az érintetteknek az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat után. Közben ivóvíz-takarékosságra kéri fogyasztóit az Észak-magyarországi Regionális Vízművek. A cég szolgáltatási körébe Heves-, Nógrád- és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 700 ezer fogyasztó tartozik.

Elbúcsúztatták Szepesi Györgyöt a Farkasréti temetőben. A legendás sportriporter július 25-én 96 éves korában hunyt el. A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint a sportolók képviseletében elsősorban volt labdarúgók rótták le tiszteletüket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×