eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megtartaná a kedvezményes lakásáfát az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal - Lapszemle

A szuperkórház miniszterelnöki megbízottja szerint a a külföldre vágyó egészségügyi szakembereket is Magyarországon tarthatja és az eltávozókat is visszahozhatja a tervezett dél-budai intézmény.

A Magyar Idők arról ír, hogy megtartaná a kedvezményes lakásáfát az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, amely csupán fokozatosan megvalósuló adóteher növekedést tart szükségesnek. A szervezet elnöke a lapnak azt mondta: eladói illeték bevezetését javasolják, valamint az illetékszabályok rugalmasabbá tételét. A szakértő szerint a jelenlegi helyzet bizonytalanságot okoz, mert a bankok is a bruttó vételárat finanszírozzák.

A Népszavának Bedros J. Róbert, a budai szuperkórház projekt miniszterelnöki megbízottja adott interjút, aki szerint az intézménybe tervezett 900 egyágyas szoba nem luxus, hanem a hatékonyabb és gyorsabb gyógyulás lehetősége, ráadásul költséghatékonyabb is, mint többágyas társai. A szakember szerint a dél-budai szuperkórház arra is alkalmas lesz, hogy a külföldre vágyó egészségügyi szakembereket Magyarországon tartsa, és az eltávozókat visszahozza.

A Portfolio összeállításából kiderül: úgy tűnik, hogy idén nagyon sokan kiábrándultak a bitcoinból. A gazdasági portál következtetése szerint ennek az az oka, hogy a többséget csupán a tavalyi nagy rali vonzotta, nem pedig maga a technológia. Így miután az árfolyam bezuhant, az érdeklődés is szertefoszlott. Sőt, immár az újabb felívelésekre sem reagálnak az emberek úgy, mint régen.

A Magyar Idők Nagy Mártont, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét idézve azt írja: idén mindhárom kiemelt hitelminősítő intézet felülvizsgálhatja Magyarország adósság-besorolását, az SandP felminősítése pedig akár már a jövő héten megtörténhet. A pénzügyi szakértő szerint egy kedvező döntés megerősítené a külföldi beruházók bizalmát is.

A Portfolio arról ír, hogy sokszor már ajánlatot sem tudnak adni a kisebb informatikai cégek, mert nincs elég szakember, aki elkészítse azokat. Számos cégnek a már elnyert projekteteket kell visszamondania az informatikus hiány miatt. A szakértők becslése szerint 30-40 ezer informatikus azonnal munkába tudna állni ma Magyarországon. A juniorok bruttó bére 4 és 600 ezer forint körül mozog, a senioroké elérheti a másfél millió forintot is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×