eur:
393.52
usd:
367.96
bux:
66262.38
2024. április 24. szerda György
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Halállal végződhet az őzek násza az utakon

A következő egy hónapban fokozott figyelmet kér az autósoktól az Országos Magyar Vadászati Védegylet. A szervezet főmunkatársa az InfoRádiónak elmondta: az üzekedés alatt az állatok nappal is figyelmetlenek, gyakrabban ugorhatnak ki az útra, ezzel növelve a balesetveszélyt.

Július közepétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, ilyenkor az állatok sokkal figyelmetlenebbek, nappal is aktívabbak, és sokkal gyakrabban tévedhetnek az úttestre is - mondta Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa.

"Ők nem fognak figyelni, mert ilyenkor megrészegülnek a szerelemtől és ilyenkor az autós felelőssége, hogy amennyiben tudja, kerülje el az ütközést, a balesetet.

Vezessünk fokozott figyelemmel

Az őz a legelterjedtebb vadfajunk, ezért egész Magyarország területén szinte bárhol előfordulhat, hogy kiugrik elénk egy suta, akit épp egy bak kerget. Ezért is fontos, hogyha elugrott előttünk egy őz, akkor érdemes lelassítani, persze csak ha nem jönnek mögöttünk, mert azzal is balesetveszélyt teremthetünk, ha hirtelen lefékezünk. Ha meg tudunk állni, dudálni, az jó eséllyel el fogja ijeszteni az első őzet követő második állatot - magyarázta az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×