eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Soha ennyi pénz nem jutott még az egészségügyre - lapszemle

A Népszava szerint egy jelölt lesz a szerencsi időközi polgármester-választáson, míg a Magyar Időknek az egészségügyi államtitkár adott interjút.

A jövő évi költségvetésben 191 milliárd forinttal jut több forrás összességében az egészségügyi ágazatra az ideihez képest – mondta a Magyar Időknek Nagy Anikó egészségügyi államtitkár. A megemelt összegből egyebek mellett folytatják az Egészséges Budapest program kórházfejlesztéseit, növelik a rezidensek ösztöndíjait, megerősítik a háziorvosi ellátást, és jövő novembertől újabb nyolc százalékkal emelik az egészségügyi dolgozók bérét.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy nem indul ellenzéki és független jelölt sem a bő két hét múlva esedékes szerencsi időközi polgármester-választáson. A helybeliek választása így nem lesz nehéz: vagy Nyíri Tiborra, a Fidesz–KDNP jelöltjére, az eddigi alpolgármesterre szavaznak vagy nem voksolnak. Szerencs korábbi kormánypárti polgármestere szerint azért nem indultak ellenzéki jelöltek, mert nem látták esélyét a győzelemnek, és ez a Fidesz–KDNP-csapat eddigi munkájának köszönhető. Az MSZP borsodi elnöke szerint az ellenzék inkább a 2019-es önkormányzati választásra készül.

A Pénzcentrum.hu a WizzAir durva szigorításáról ír, mivel mostantól, aki nagy méretű kézipoggyászt akar felvinni a fedélzetre a fapados légitársaságnál, kénytelen elsőbbségi beszállást vásárolni. Eddig azok közül is felvihettek valahányan nagy méretű csomagot, akik nem vettek extra szolgáltatást.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy augusztus-szeptemberben a malmoknak meg kell próbálniuk elismertetni a kilónkénti ötforintos lisztáremelést, ellenkező esetben Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint megszűnik az iparág minimális nyeresége és banki finanszírozhatósága. Tavaly az érintettek csak az egész évre tervezett áremelés felét tudták keresztülvinni.

A Potfolio a Bloombergre hivatkozva arról ír, hogy Mark Mobius, a Franklin Templeton alapkezelő egykori vezérigazgatója és a befektetési szakma egyik legemblematikusabb figurája szerint, csak idő kérdése, hogy mikor tör ránk egy újabb pénzügyi válság. A szakértő szerint az elmúlt években túlzottan hozzászokott a világgazdaság a laza jegybanki monetáris politika által a piacra zúdított olcsó pénzhez, aminek meglesz a böjtje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×