eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk
https://eumostwanted.eu/hu
Nyitókép: https://eumostwanted.eu/hu

Európai Körözöttek Világkupája: játékos hajtóvadászat a 25 legkeresettebb bűnöző után

A labdarúgó-világbajnokság szellemében meghirdették az Európai Körözöttek Világkupáját. A Célkörözési Egységek Európai Hálózata és az Europol csütörtökön induló legújabb, internetes kampányának célja, hogy a kontinens legkeresettebb bűnözőinek arca a lehető legtöbb európai polgár számára ismertté váljon, hiszen a segítségük fontos lehet a körözöttek elfogásában – monda az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az európai rendvédelmi szervek megkezdték saját bajnokságukat. A huszonöt veszélyes, rendőrség elől menekülő bűnöző alkotta keret részvételével létre jött Európa legkeresettebb bűnözőinek bajnoksága, hogy ők is legalább annyira ismertek legyenek, mint a valódi futballisták. Minél több ember látja az arcukat, annál nagyobb eséllyel fogják el a rendőrök őket - írja a Police.hu.

A kampány célja

Az Europol ezzel a kezdeményezéssel azt szeretné elérni, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak ezek a körözött bűnözők, hiszen lehet, hogy éppen a játékban rszétvevő egyik állampolgár lesz az, aki információt tud szolgáltatni a legközelebbi rendőrségnek a körözött bűnöző elfogásához - mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Játékos, de mégis komoly kampány

A kampány július 12-15-ig tart. Ezen a különleges pályán 25 játékos játszik, őket 23 európai ország rendvédelmi szervei körözik. A játék kezdetekor a pálya üres lesz. A csütörtök reggeli, 8 órás kezdést követően a nemzeti rendvédelmi szervek és az Europol megosztja a kártyákhoz tartozó feloldó kódokat a saját közösségimédia-felületeiken. A kilencedik, egyben utolsó kódot az európai szervezetek 2018. július 14-én, szombaton reggel osztják meg, ezzel válik majd teljessé a csapat a bűnözők kupameccsének lefújása előtt.

"Aki a játékban részt vesz és folyamatosan a kódokat megfejtve felfordítja a kártyákat az egy sorsoláson vesz részt, ahol Eurpol-os ajándékcsomagokat lehet nyerni, a fődíj pedig az Europol hágai székházába történő látogatás" - magyarázta Gál Kristóf.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×